Všetko pre váš vysnívaný domov... 10% zľava po registrácii

picture

date24.8.2023

Nový školní rok je již za rohem!

Prázdniny se dětem blíží ke konci a pro všechny školáky i školačky to znamená jediné, čeká na ně dalších deset měsíců školních povinností. Ať už máte doma dítko, které má všechny pastelky v penálu ořezané už dnes, nebo to, které se při myšlence na školu schovává pod postel, návrat do školy jim můžete ještě více zpříjemnit: třeba novým nábytkem, který z jejich pokojíčku vytvoří místo pro učení jako dělané. Přeci jen, daleko lépe se jim bude učit v hezkém prostředí, než u starého stolu plného historických malůvek a napůl sloupaných samolepek. Společně se nyní podíváme na to, jak vašim dětem vytvořit hezký pokoj se studijním koutkem, který jim zpříjemní každodenní chvíle strávené nad sešity a knížkami. Ať už vaše ratolest právě začíná první rok školy nebo jde už o ostříleného teenagera, či studenta připravujícího se na vysokou školu, dobrá volba při výběru studijního nábytku může pomoci vytvořit produktivní studijní prostor a usnadnit cestu k dosažení svého maximálního potenciálu.

Prostor k učení

Samozřejmostí každého pokoje školou povinných je vhodný psací stůl, jehož výběr závisí na věkové kategorii a tím souvisejícím požadavkům na učení. Pro menší děti je nejlepší volbou rostoucí polohovatelný stůl, který poskytne Vašim dětem pohodlné a zdravé sezení. Vzpřímený sed je v případě rostoucího stolu přirozeně podporován díky nastavení pracovní desky. Naším nejprodávanějším rostoucím polohovatelným stolem je například psací stůl Collorido, který nabízíme v barevném provedení vhodném pro dívky i pro chlapce. Výšku rostoucího stolu lze korigovat v rozmezí 69 – 84 cm, pracovní deska má funkci náklonu na optimální úhel až 45o. Rostoucí psací stůl je vyroben z lakovaných MDF desek, které jsou zárukou kvality a pevnosti. Konstrukce nohou je ocelová a je opatřena bílým nátěrem. Konstrukčně je stůl řešen pro velmi snadné přenastavení výšky i úhlu pracovní desky. Na konci pracovní plochy je praktický záchytný žlábek pro psací potřeby, které tak ze stolu už nikdy neutečou. Povrchová úprava je navíc provedena zdravotně nezávadným ekologickým lakem.

 

Další variantou rostoucího polohovatelného stolu pro dětské pokoje plné dřeva a přírodních doplňků je pak psací stůl s názvem Julia, který je vyroben z masivního borovicového dřeva. Výšku rostoucího stolu lze korigovat v rozmezí 63 – 96 cm, pracovní deska má funkci náklonu na optimální úhel. Pro uschování věcí je pod deskou stolu jedna praktická zásuvka. Psací stůl z masivu patří mezi ekologické výrobky, které splňují přísné požadavky na zdravotní nezávadnost. Díky preciznímu zpracování a vysoké kvalitě dřeva zaručuje nábytek z masivu dlouhou životnost. Povrch je ošetřen nezávadným ekologickým lakem a navíc, ke stolu Julia lze doobjednat také pojízdný kontejner. Kontejnerům se budeme věnovat níže v tomto článku.

Pro starší studenty, kteří si už potrpí na stylový nábytek podtrhující jejich vkus a psací stůl už musí splňovat i designové předpoklady, přinášíme následující typy stolů, které budou dominantou každého moderního pokoje.

Dobře víme, že některé menší domácnosti potřebují kvůli omezené velikosti obytného prostoru vytvořit multifunkční zóny a v takových případech může studentům a školákům dobře posloužit například i dobrý jídelní stůl, popřípadě konferenční stolek, který může sloužit jako odkládací prostor pro učebnice.  

Pohodlné sezení

Protože stůl bez židle je v tomto případě užitečný asi stejně, jako batoh bez učebnic, je třeba poohlédnout se i po vhodné židli. Kvalitní židle k psacímu stolu je základním předpokladem k tomu, aby bylo učení a psaní úkolů pohodlné. Opět začneme menšími dětmi. Pro ty je vhodná polohovatelná a ergonomicky tvarovaná židle, která se díky nastavitelnosti výšky přizpůsobí věku školáka.

Pojďme se podívat na naše nejprodávanější ergonomické židle pro děti. Jsou jimi například Kitty nebo Kitty 2, určené do pokojíčků malých slečen. Moderní dětská otočná židle s motivem koťátka je skvělou volbou pro malé princezny a svým hravým designem ozvláštní každý dětský pokojík. Ergonomicky tvarovaný sedák i opěrák je potažen kvalitní eko kůží, která se vyznačuje velkou odolností a snadnou udržovatelností. Stabilitu židle zajišťuje klasická základna s pěti pogumovanými kolečky, která dává křeslu nosnost až 80 kg. Po stranách židle jsou umístěny područky s čalouněnou dotykovou plochou. Samozřejmostí je regulace výšky sedáku pomocí plynového zvedáku. Díky své stabilitě je tato pohodlná dětská nastavitelná židle vhodná jak pro menší děti, tak i pro větší školačky. Do chlapeckého pokoje pak skvěle zapadne například židle Kubus s usměvavou známou medvědí tváří nebo židle Gol, která potěší každého sportovního fanouška. 

Pro starší děti pak můžeme doporučit řadu našich rostoucích židlí Fuxo, které u nás nabízíme v různých barevných provedeních, s područkami i bez nich. Pro skutečně náročné studenty například vysokých škol stojí za zmínku například kancelářské křeslo Barton. Konstrukce křesla je položena na pěti-ramenném kříži, jehož součástí jsou kolečka, které zajišťují snadnou mobilitu židle. Sedák a opěradlo židle jsou čalouněny kvalitní eko kůží a jejich ergonomické tvarování přispívá ke komfortu a pohodlnému sezení. Křeslo je otočné a disponuje mechanismem TILT umožňujícím houpání židle a tím regulaci protitlaku opěradla. Velmi oblíbeným kouskem je také kancelářské křeslo SONIC, které svým vzhledem vypadá jako sedačka sportovního vozu. SONIC křeslo je potaženo látkou odolnou proti protržení a oděru. Křeslo je vybaveno mechanikou TILT, která umožňuje snadné nastavení výšky sedáku s možností zablokování v základní poloze. Pro větší pohodí křeslo disponuje ještě bederní opěrkou a výškově nastavitelnými područkami. Zvýšený opěrák nahrazuje klasickou hlavovou opěrku a zmírňuje bolesti krční páteře. Nastavení výšky křesla obstarává plynový píst, který se ovládá páčkou pod sedákem. Kříž židle je z tvrzeného plastu a její pohyb zajišťuje pět kvalitních univerzálních koleček potažených gumou.

Pod každou pracovní židlí či křeslem by neměla chybět ochranná transparentní podložka, která chrání vaši podlahu před poškozením a ušpiněním.

 

Pořádek především

Knihy, učebnice, sešity, věci na tělocvik a všelijaké další kroužky...

Potřeb, které takový mladý student do školy potřebuje, je nespočet. Kam s nimi? Aby dětský pokoj nepodlehl stavu nikdy nekončícího chaosu, kdy i zavřít za sebou dveře vyžaduje značnou námahu, poskytněte dítěti především dostatek úložného prostoru. Každému pokoji by tak neměla chybět alespoň jedna komoda či skříň na oblečení a jedna samostatnou skříňka, regál nebo kontejner na všechno to učení a další nezbytnosti.

Nejoblíbenějším regálem je u nás jednoznačně regál Lima, který nabízíme v čistě bílém provedení nebo v povrchové úpravě dubu Sonoma. Obě varianty skvěle ladí k dalšímu nábytku z našeho e-shopu, a tak pokoj vybavíte jednoduše na jednom místě.

 

Dalšími vhodnými regály jsou například regály LUINI, ke kterým je možno dokoupit látkové úložné boxy Winny, a to v různém barevném provedení.

https://www.areto.cz/regal-139x33x144cm-dub-sonoma?variant=Luini

Z kontejnerů, o kterých jsme slíbili zmínit se výše, uvedeme například kontejner SIMON, který se v bílém provedení hodí k výše uvedenému stolu Collorido, nebo kontejner k psacímu stolu NILS v borovici ladící k rostoucímu stolu Julia. Další kontejnery si můžete prohlédnout v naší nabídce.

Dobré světelné podmínky

Ať už se úkoly píší hned po příchodu ze školy, nebo po volných večerech, vždy je potřeba mít na ně dostatek světla. Stolní lampy a lampičky z našeho e-shopu doplní každý stůl a mhouření očí nad sešity je učiněno za dost.

 

Dostatek energie

Škola není jen o práci, ale také o odpočinku, bez kterého by soustředěnost dlouho nikomu nevydržela. Ujistěte se, že má vaše dítě kvalitní postel, kterou doplníte o neméně kvalitní matrace. Jistě netřeba více psát o tom, jak důležitý je dobrý spánek a ranní probuzení v plné síle, potřebné pro podávání těch nejlepších studijních výkonů.

 

 

 

Rádi vám pomůžeme začít školní rok stylově. Náš e-shop je plný úžasného nábytku, který vás připraví na nový školní rok, ať už jste školákem základní, střední nebo vysoké školy.

Přejeme vám úspěšný vstup do nového ročníku!

 

Tým Areto

 

 

Areto blog

Tipy a rady, ktoré oživia Váš domov

benefits

22 000 produktov skladom

benefits

Do 3 dní doručený tovar skladom

benefits

Každý jeden balíček starostlivo zabalený

benefits

1200 m² skladových priestorov

benefits

50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe

  • benefits

    22 000 produktov skladom

  • benefits

    Do 3 dní doručený tovar skladom

  • benefits

    Každý jeden balíček starostlivo zabalený

  • benefits

    1200 m² skladových priestorov

  • benefits

    50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe